h

steeds minder vaste banen

30 oktober 2015

steeds minder vaste banen

Vorig jaar waren er volgens de UWV 22% van de mensen overgestapt van  een uitzendbaan naar een vaste baan . In 2009 was dit nog 6% hoger. Het aantal uitzendbanen was vorig jaar september 458.000 ,  vijf jaar eerder waren er  412.000 uitzendbanen,  dus in vijf jaar zijn we niet veel opgeschoten.

De werkloosheid neemt maar amper af, zeker nu het seizoen ten einde is (seizoenarbeiders)
De export neemt toe maar de werknemer profiteert hier niet van, de lonen liggen op het zelfde niveau als van voor de crisis,  men werkt alleen maar met uitzendbanen en uitzendkrachten.
Flexibele contracten van max 2 jaar en daarna een half jaar uit het bedrijf om wederom elders te moeten solliciteren . Dit speelt zich ook zeker af in ons gebied( de slimste regio van Nederland). De SP Veldhoven denkt dat de samenwerking tussen gemeente en bedrijfsleven veel meer moet liggen op werk- wonen en recreëren en  de focus moet liggen op werkgelegenheid voor de eigen regio. 

(tekst: Jack van Limpt)

Reactie toevoegen

U bent hier