h

SP aanwezig bij demonstratie tegen Alders(tafel)

11 juni 2015

SP aanwezig bij demonstratie tegen Alders(tafel)

Foto: Aart van Zutphen / SP-Veldhoven

Een kleine 75 personen waren donderdagavond samengekomen om te demonstreren tegen verdere uitbreiding van Eindhoven Airport. De verschillende belangengroepen hadden zich verenigd voor het gemeentehuis van Veldhoven waar om 20.00u een overleg gepland stond met commisievoorzitter Hans Alders en verschillende Brabantse statenleden en Brabantse gemeenteraadsleden. Ook aanwezig was Joost Meijs de directeur van Eindhoven Airport.

De demonstranten hadden een lied voorbereid op de melodie van ´Brabantse nachten zijn lang´. Uiteraard met een eigen tekst. Na een paar oefensessie was het wachten op Dhr. Alders om aan hem het lied te laten horen. Even ging het gerucht dat Alders via een andere ingang het gemeentehuis had betreden maar even na acht uur kwam hij op de demonstranten afgelopen. Alders nam ruim de tijd om de Veldhovense zangkwaliteiten aan te horen. Daarna ging hij nog een kwartier in discussie met verschillende demonstranten.

De demonstratie verliep zoals de organisatie deze bedoeld had; rustig en ludiek, en dit was mede te danken aan de opstelling van Hans Alders die zijn socialistische gezicht weer eens liet zien. Nu maar hopen dat Alders er inhoudelijk wat mee doet.

Foto: Aart van Zutphen / SP-Veldhoven

Directeur Joost Meijs

Foto: Aart van Zutphen / SP-Veldhoven

Deel van de demonstranten

Foto: a / SP-Veldhoven

(Boven en onder)Alders Luistert naar ´Brabantse nachten zijn lang´

Foto: Aart van Zutphen / SP-Veldhoven

(tekst en fotografie: Aart van Zutphen)

Reactie toevoegen

U bent hier